خصوصیات شیمیایی کاغذ , یک صفحه کوچک کاغذ را به صورت دقیق وزن میکنند و سپس آن را در بخاری مخصوص قرار داده و میسوزانند . در نتیجه کاملاً سلولز خالص کاغذ سوخته و از بین خواهد رفت و چیزی که به صورت خاکستر از کاغذ باقی خواهد ماند،مواد اضافی آن است . چنین بخاریها دارای دستگاه دقیقی نیز هستندکه میتوانند خاکستر موجود را به دقت وزن نمایند .
آزمایش :
نوع جنس الیاف سلولز ،نیز بدین طریق عمل میشود که یک قطعه کاغذ را ریش ریش کرده و به وسیله محلولهای شیمیایی آن را رنگ میکنند و نتیجه حاصل شده را با قرار دادن آن زیر میکروسکوپ به دست آورده . جنس سلولز را میشناسند و مقاومت خمیر کاغذ را از این نظر که در چه مدتی و زود یا دیرتر زرد خواهد شد نیز میتوان با قراردادن صفحات متعدد کاغذ در زیر نوار بسیار قوی ماورای بنفش در مدتهای معین مشخص کرد . تعیین میزان اسید موجود در کاغذ یعنی یک کاغذ بخصوص اسید دارد یا ندارد میتوان با آزمایشهای ساده معمولی که درباره شناختن مواد اسیددار با استفاده از کاغذ تورنسل در سیمی معمول است انجام داد .
آزمایش در چاپخانه ها :
این آزمایش معمولاً در چاپخانه های مجهز صورت میگیرد و به آن اهمیت فراوان میدهند . زیرا عکس العمل شیمیایی کاغذهای اسیدی پس از چاپ در مقابل بعضی رنگها ، موجب تغییراتی در رنگهای مورد نظرخواهد شد و دقت چاپ را به مقدار زیاد از بین خواهد برد . حتی ممکن است با وجود دقتهای لازم که در تمام مراحل چاپ به عمل آمده است وجود اسید در کاغذ رنگ دلخواه را تغییر دهد ،در نتیجه قسمتی از رنگ تصویر چاپ شده با مدل اصلی تطبیق ننماید ، چون کاغذهای اسیدی بعضی از رنگها را پس از چاپ کمرنگ تر مینماید .
در کنار خصوصیات شیمیایی کاغذ , خصوصیات فیزیکی کاغذ هم بسیار حائز اهمیت هست.
[yasr_visitor_votes size=”large”]