چاپ لیمنت چیست؟
بعد از این که ورق ها توسط دستگاه برش کارتن سازی به سایز های مورد نظر ما برش زده شد , در بخش لمیت به وسیله دستگاه لمینت کارتن سازی شروع به لمیت کردن می کنیم.
لمینیت (Laminate) در لغت به معنای چسباندن است، با توجه به این که ضخامت کاغذ و مقواهای ترکیبی، با کیفیت و چاپ پذیری آن رابطه عکس دارد، (مثلا Eفلوت یا Cفلوت به خاطر اینکه لایه ای کرکره ای داخلشان وجود دارد، سطح چاپی آنها ناهموار است و قابلیت چاپ با کیفیت را ندارند) , به همین خاطر عمل چاپ توسط دستگاه انجام نمی گیرد ( اگه بخوان حتما چاپ بزنن , از چاپ سیلک استفاده می کنند تا از کیفیت چاپ بهتری برخوردار باشه ) و کار رو به وسیله پوستر لمینت می کنند.
داخل دستگاه چسب سیلیکات (در بعضی مواق از چسب صحافی ) می ریزیم و سپس پوستر هایی که از چاپخانه دریافت کردیم رو به داخل دستگاه میدیم و اون ها رو روی ورق ها می چسبانیم.
کار به دستگاه لمینت بسیار ساده س و پیچیدگی خاصی نداره.
مزایای لمینت کردن کارتن و جعبه :
- شکل ظاهری زیباتر
- افزایش مقاومت کارتن و جعبه
- افزایش تحمل وزن
- مقاومت بیشتر در برابر گرد و غبار
- آب گریزی ( در صورتی که پوستر های ما از جنس خوبی باشه و روکش سلفونی داشته باشه)
انواع لمینت :
لمینت سرد :
دستگاه لمینت سرد در صنعت کارتن سازی جهت سینگل ،کارتن ۳ لایه یا ۵ لایه به وسیله چسب سیلیکات تا عرض های مختلف به صورت رول و شیت انجام میگیرد و در بعضی از محصولات بسته بندی به جای چسب سیلیکات از چسب سلفون و یا صحافی نیز استفاده میشود.
لمینت گرم :
جهت کارت ویزیت ،پوستر ها و منو غذا ها و کارت هدیه و غیره از سایز کوچک تا ابعاد بزرگتر انجام میگردد.
انواع دستگاه لمینت کارتن سازی :
دستگاه ها لمینت به طور کلی به دسته زیر تقسیم بندی میشه:
۱- لمینت دستی
۲- لمینت نیمه خودکار ( نیمه اتومات )
۳- لمینت خودکار ( تمام اتومات )
در اخر اینکه دستگاه لمینت های موجود در بازار ایران , ساخت ایران و چین هستش , بیشتر لمینت های دستی ساخت چین هست ( صرفه اقتصادی برای تولید توی کشور وجود داره ) و دستگاه اتومات و نیمه اتومات ایرانی و چینی.
دستگاه لمینت در دهنه های مختلف در بازار وجود داره , که بسته به نیاز خودتون می تونید تهیه کنید.
[yasr_visitor_votes size=”large”]